GEMMA

                        

GEMMA

Nowa wersja mikserów spiralnych z wyjezdnymi dzieżami, szczególnie odpowiednia do intensywnego miesienia w warunkach przemysłowych. Charakteryzuje się bardzo grubą konstrukcją stalową, mocnymi 2 silnikami z 2 prędkościami, elektromechanicznym lub cyfrowym panelem sterowania, czujnikiem temperatury, solidną pokrywą ze stali nierdzewnej. Wydajny układ hydrauliczny do sprzęgania i zwalniania wózka dzieży i podnoszenia głowicy.

 

          

 


OPIS PRODUKTU

Mikser spiralny z wyjezdną dzieżą.

Linia miksera GEMMA z wyjezdną dzieżą została zaprojektowana
i zbudowana przez Logiudice Forni. Firma gwarantuje i certyfikuje,
że produkt jest w 100% WYKONANY WE WŁOSZECH.
Mikser został zbudowany przy użyciu najbardziej zaawansowanych technologii produkcji, łącząc doświadczenie, bezpieczeństwo działania, styl projektowania i prostotę użytkowania w jednym urządzeniu.
Wydajność mikserów spiralnych Gemma wynosi od 6 kg do 130kg.
Rama maszyny wykonana jest z grubej stalowej konstrukcji. Na życzenie może być wykonany w całości ze stali nierdzewnej.
Spiralne narzędzie, środkowa kolumna i dzieża są wykonane ze stali nierdzewnej. Specjalną opcjonalną funkcją miksera jest jego prosty, szybki system wymiany narzędzi.
Podnoszenie i opuszczanie głowicy oraz sprzęganie i zwalnianie wózka dzieży są zautomatyzowane za pomocą obwodu hydraulicznego, który zapewnia doskonałe blokowanie głowicy i wózka, zapobiegając niekontrolowanym ruchom poziomym i pionowym.
Elektromechaniczny panel kontrolny jest dostarczany w standardzie,
w komplecie z dwoma programatorami prędkości pracy i podwójnym programowaniem prędkości zarówno dla dzieży, jak i dla spirali. W ten sposób zmniejsza się czas pracy i jednocześnie zwiększa się jednorodność ciasta, natlenienie i utrzymanie stałą temperaturę. Napięcie standardowe 400 V / 50Hz / 3Ph.
Dostępna opcja obejmuje panel LCD 4.3” z pamięcią programów, czujnik wykrywania temperatury ciasta i dozownik wody wbudowany
w mikser.

                         

Dwubiegowy silnik zarówno dla narzędzia,
jak i dzieży.

Obroty dzieży realizowane są za pomocą koła ciernego ze sprężyną dociskową dla zwiększenia przyczepności
w każdych warunkach użytkowania.

Podwójne pasy napędowe zarówno dla narzędzia, jak
i obrotu miski zawsze zapewniają maksymalną trakcję
i znaczne osiągi w każdych warunkach użytkowania.

Osłona ze stali nierdzewnej jest zamknięta i wyposażona w otwór inspekcyjny z ogranicznikiem umieszczonym w zawiasie. Zamknięcie osłony podczas pracy zapobiega rozproszeniu pyłów i pomaga w zachowaniu zdrowego środowiska pracy.

Miksery są dostępne na życzenie w wersji ze zmodernizowanymi silnikami do bardzo sztywnego ciasta.

 

 

 

 

 Rysunek techniczny

 

 Dane techniczne


 

wstecz

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.