DIVA25-2i = 25kg

wyjmowana śruba pompy
wzmocniona pompa

 

                

DIVA25-2i = 25kg

DIVA25-2i  Temperówka czekolady pracujaca w trybie ciągłym
- stabilizacja procesu temperowania trwa około 15 minut

Cechy wyróżniające:

DIVA25-2i  wyjmowana śruba pompy, wzmocniona pompa
pomaga oczyścić maszynę w trakcie zmiany gatunku czekolady

1. elektronicznie sterowany proces topienia i temperowania czekolady w trybie ciągłym
2. stół wibracyjny - w zestawie
3. stabilizacja procesu temperowania czekolady = około 15 minut
4. pompa czekolady wyposażona jest w płynną regulację prędkości wypływu czekolady
5. pedał sterowania dozowaniem czekolady – wyposażony w system zabezpieczający przed przypadkowym zastygnięciem czekolady w pompie. Wyłącznik czasowy uruchamia pompę pomimo uruchomionego pedału zatrzymującego pompę.
6. system zapobiegający pozostawaniu czekolady w pompie - po wyłączeniu zasilania pompy załączany jest zwrotny ruch pompy wymuszający powrót czekolady do zbiornika
7. dozowanie programowane - do 9 razy z regulacją czasową co 0,1 sekundy
- w połączeniu z płynną regulacją prędkości pracy pompy śrubowej dozowanie jest dokładne i powtarzalne
8. system zapobiegający nieuprawnionemu włączeniu lub wyłączeniu pompy czekolady
- po włączeniu zasilania pompy automatycznie zatrzymywany jest proces przepływu czekolady -  do czasu, gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
- po wyłączeniu zasilania pompy automatycznie podtrzymywany jest proces przepływu czekolady - do czasu wyłączenia procesu temperowania oraz gdy temperatura w pompie nie osiągnie bezpiecznej
temperatury 42°C
9. system zapobiegający uszkodzeniu mieszadła
- po włączeniu zasilania mieszadła automatycznie zatrzymywany jest proces pracy mieszadła -    do czasu, gdy temperatura kąpieli wodnej nie osiągnie bezpiecznej temperatury 42°C
10. elektroniczne zabezpieczenie blokujące pracę mieszadła – stół wibracyjny jednocześnie zabezpiecza przed włożeniem rąk do zbiornika, w którym pracuje mieszadło

 

 


 

panel sterowania



w zestawie podgrzewany stół roboczy,
dwie prędkości wibrowania


 

 Dane techniczne:

 

 DIVA25-2i  - przystosowana do współpracy z systemami dekorowania

stół roboczy dekorowania, z odbiorem na papier woskowany

 


pełne oblanie polewą

   

pełne oblanie czekoladą





dekorowanie częściowe




dekorowanie spodów -
250mm

 
dekorowanie spodów -
300mm



     stół siatkowy do współpracy z tunelem chłodniczym    


 

dekorowanie spodów -
300mm

 

dekorator zig-zag


     pokrywa izolująca    
    

 



system dekorowania


Galeria zdjęć:


 

 

 

kruchych, biszkoptowo-tłuszczowych, bezowych, z bakaliami, z orzechami, z migdałami, rolad biszkoptowych, mufinek,

dodatkowa głowica dokorująca i nadziewająca, nadzienia owocowe i kremy na gorąco

maszyny do obróbki czekolady,

przeznaczone do pracy w trybie ciągłym,

pełna kontrola roztapiania i temperowania czekolady


 

maszyny cukiernicze i urządzenia piekarnicze,

oferujemy między innymi piece obrotowe i piece cukiernicze,

pojedyncze urządzenia i całe linie technologiczne

nasze maszyny cukiernicze uruchamiane są wyłącznie przez technologa cukiernictwa,
konstruujemy również maszyny specjalnie dla konkretnych potrzeb cukierni,
służymy naszym klientom pomocą serwisową

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.